Šobrīd Daugavpilī

Kultūras ziņas

Daugavpils kultūras pilī aprīkota multimediju zāle “Daugavpils kino”

Daugavpils Kultūras pilī aprīkota multimediju zāle “Daugavpils Kino”, kura piedāvās filmas un multfilmas no vadošajām pasaules kino studijām, ka arī nodrošinās dažādus pasākumus - konferences, izglītojošas programmas, privātus seansus un citas aktivitātes. Pašvaldība plāno izmantot zāli izglītojošo programmu īstenošanai, publisko apspriešanu rīkošanai kā arī apkaimju centra pasākumiem.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 70
Daugavpilī notiks Latvijas neatkarības atjaunošanas svētkiem veltīts koncerts

Sestdien, 4. maijā, plkst. 16.00 Daugavpils Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) notiks svētku koncerts „Dod man spēku”.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 85
Bibliotēka aicina dalīties stāstos

Latgales Centrālā bibliotēka (Rīgas ielā 22a), turpinot iedibināto tradīciju un organizējot norises par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai, maijā aicina ikvienu izmantot iespēju un atnākt uz bibliotēku, lai dalītos personiskajos stāstos par savas ģimenes nozīmīgāko senlietu (priekšmetu, fotogrāfiju, grāmatu, vēsturisku dokumentu u.c.), kas ir sen glabāts ģimenes dārgums.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 57
Rotko muzejā filmas seanss un tikšanās ar režisori Dzintru Geku

12. maijā plkst. 16.30 Rotko muzejs demonstrēs režisores Dzintras Gekas jaunāko dokumentālo filmu “Juris Jurjāns. Septiņas dienas ar gleznošanu, runāšanu, klusēšanu”, kam sekos tikšanās ar filmas režisori un radošo komandu.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 117
Zviedru tekstilmāksla Rotko muzejā

Piektdien, 10. maijā, plkst. 16.00 Rotko muzejs atklās mākslinieču Katarinas Brieditis un Katarinas Evans eksperimentālā tekstilmākslas projekta “Re Rag Rug” izstādi no Zviedrijas.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 100

Daugavpils kultūra

Viens no nozīmīgākajiem kultūras centriem Latvijā ir Daugavpils pilsēta, kur ikvienam daugavpilietim un pilsētas viesim tiek piedāvāts plašs, daudzveidīgs un kvalitatīvs kultūras pasākumu klāsts ar vietējo, citu pašvaldību un ārvalstu mākslinieku līdzdalību.

Pilsētas kultūras dzīves nodrošināšanā piedalās vairākas pašvaldības iestādes. Pašvaldības funkciju izpildi kultūras jomā koordinē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Vienības nams".

Daugavpilī notiek dažādi kultūras pasākumi: gan starptautiska mēroga festivāli, gan valsts un pilsētas mēroga pasākumi, kuros piedalās pilsētas iedzīvotāji, kultūras un izglītības iestādes, sabiedriskās organizācijas, kultūras biedrības, pašvaldības un valsts organizācijas. Pasākumu norisēs aktīvi iesaistās arī pilsētas mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, kas kopumā ir vairāk nekā 40.