Šobrīd Daugavpilī

Kultūras ziņas

Daugavpilī notiks bērnu deju kolektīvu koncerts „Vēl viens pakāpiens dejā”

Pirmdien, 13. maijā, plkst. 18.00 Daugavpils Kultūras pilī (Smilšu ielā 92) notiks koncerts “Vēl viens pakāpiens dejā”.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 55
Poļu kultūras centrā tiks atklāta Inesas Norkārkles fotogrāfiju izstāde

Šī gada 9. maijā plkst. 16.00 Vienības nama Poļu kultūras centrā (Varšavas ielā 30) tiks atklāta Inesas Norkārkles fotogrāfiju izstāde "Ziedi interjerā un citi prieki".

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 48
Tikšanās “Sarunas ekspozīcijā” Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā

8. maijā plkst. 14.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks kārtējā tikšanās “Sarunas ekspozīcijā”. Aicinām baudīt izstādes “Lelles dzimšanas diena” atmosfēru, kas noteikti izraisīs dažādas emocijas, sākot no sajūsmas un apbrīna līdz interesei un patīkamam pārsteigumam.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 45
Daugavpilī notiks Eiropas dienai veltīts koncerts

Šī gada 8. maijā pl. 18.00 Daugavpils Valsts ģimnāzijas pagalmā notiks Eiropas dienai veltīts koncerts „Europe Day Concert“.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 168
Daugavpiliešus 8. maijā aicina uz improvizācijas teātri DIVAS un diskusiju par Eiropas Parlamenta darbību

8. maijā Vienības namā EUROPE DIRECT Dienvidlatgale centrs un Konrāda Adenauera fonds daugavpiliešiem piedāvā unikālu iespēju iesaistīties Eiropas dienas pasākumos apmeklējot skatītāju simpātijas iekarojušo improvizācijas teātri “Divas”, kas koncertzālē sāksies pl.: 10:40.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 56

Daugavpils kultūra

Viens no nozīmīgākajiem kultūras centriem Latvijā ir Daugavpils pilsēta, kur ikvienam daugavpilietim un pilsētas viesim tiek piedāvāts plašs, daudzveidīgs un kvalitatīvs kultūras pasākumu klāsts ar vietējo, citu pašvaldību un ārvalstu mākslinieku līdzdalību.

Pilsētas kultūras dzīves nodrošināšanā piedalās vairākas pašvaldības iestādes. Pašvaldības funkciju izpildi kultūras jomā koordinē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Vienības nams".

Daugavpilī notiek dažādi kultūras pasākumi: gan starptautiska mēroga festivāli, gan valsts un pilsētas mēroga pasākumi, kuros piedalās pilsētas iedzīvotāji, kultūras un izglītības iestādes, sabiedriskās organizācijas, kultūras biedrības, pašvaldības un valsts organizācijas. Pasākumu norisēs aktīvi iesaistās arī pilsētas mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, kas kopumā ir vairāk nekā 40.