Šobrīd Daugavpilī

Kultūras ziņas

Digitālās bibliotēkas atklāšanas pasākumā Daugavpilī runās par digitālā kultūras mantojuma publisku un legālu pieejamību

15. maijā Daugavpils Universitātē ar pasākumu “Kultūras un atmiņas institūcijas Digitālajai bibliotēkai: digitālā kultūras mantojuma publiska un legāla pieejamība” noslēgsies Digitālās bibliotēkas (https://digitalabiblioteka.lv) atklāšanas pasākumu cikls Latvijas reģionos. Pasākumu Daugavpilī rīko Digitālās bibliotēkas partnerorganizācija – Kultūras informācijas sistēmu centrs – sadarbībā ar Latgales Centrālo bibliotēku.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 28
Rotko muzejā uzmirdzēs Muzeju nakts 2024

Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19.00 līdz 23.00 akcijā “Muzeju nakts 2024” Rotko muzejs piedāvā skatīt laikmetīgās mākslas izstādes, ļauties jaunrades procesam un pieredzēt poļu keramiķu veidotu ugunīgu mākslas performanci.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 112
“Muzeju nakts 2024” Daugavpilī

Sestdien, 18. maijā 19.00 – 24.00 (skat. programmu) Daugavpilī norisināsies Starptautiskā akcija “Muzeju nakts” un piedāvās daudzveidīgas aktivitātes, kas būs aktuālas ikvienam.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 305
Būs skatāma daugavpilietes Margaritas Trules jaunā gleznu izstāde “Dabas elpa”

No 10. maija līdz 14. jūnijam Vienības nama Krievu kultūras centrā (Varšavas ielā 14) būs skatāma daugavpilietes Margaritas Trules gleznu izstāde “Dabas elpa”. Ekspozīcijas atklāšana notiks piektdien, 10. maijā, plkst. 16.00.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 146
Daugavpils teātrī top kustību izrāde “Nodzītus zirgus nošauj”

26. maijā Daugavpils teātrī notiks pirmizrāde kustību izrādei “Nodzītus zirgus nošauj”, kura stāsta par cīņu ar savām vājībām un nepārvaramiem apstākļiem. Pēc pirmizrādes Daugavpils teātrī izrādi varēs noskatīties arī Rīgā - 1. jūnijā Latvijas Nacionālajā teātrī.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 71

Daugavpils kultūra

Viens no nozīmīgākajiem kultūras centriem Latvijā ir Daugavpils pilsēta, kur ikvienam daugavpilietim un pilsētas viesim tiek piedāvāts plašs, daudzveidīgs un kvalitatīvs kultūras pasākumu klāsts ar vietējo, citu pašvaldību un ārvalstu mākslinieku līdzdalību.

Pilsētas kultūras dzīves nodrošināšanā piedalās vairākas pašvaldības iestādes. Pašvaldības funkciju izpildi kultūras jomā koordinē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Vienības nams".

Daugavpilī notiek dažādi kultūras pasākumi: gan starptautiska mēroga festivāli, gan valsts un pilsētas mēroga pasākumi, kuros piedalās pilsētas iedzīvotāji, kultūras un izglītības iestādes, sabiedriskās organizācijas, kultūras biedrības, pašvaldības un valsts organizācijas. Pasākumu norisēs aktīvi iesaistās arī pilsētas mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, kas kopumā ir vairāk nekā 40.