Šobrīd Daugavpilī

Kultūras ziņas

Daugavpilī notiks Eiropas dienai veltīts koncerts

Šī gada 8. maijā pl. 18.00 Daugavpils Valsts ģimnāzijas pagalmā notiks Eiropas dienai veltīts koncerts „Europe Day Concert“.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 33
Daugavpiliešus 8. maijā aicina uz improvizācijas teātri DIVAS un diskusiju par Eiropas Parlamenta darbību

8. maijā Vienības namā EUROPE DIRECT Dienvidlatgale centrs un Konrāda Adenauera fonds daugavpiliešiem piedāvā unikālu iespēju iesaistīties Eiropas dienas pasākumos apmeklējot skatītāju simpātijas iekarojušo improvizācijas teātri “Divas”, kas koncertzālē sāksies pl.: 10:40.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 26
Rotko muzejs aicina skolēnus uz laikmetīgās keramikas “sapņu pilsētu”

Daugavpils Rotko muzeja plašo piedāvājuma klāstu nupat papildinājusi jauna muzejpedagoģiskā nodarbība – “Sapņu pilsēta. Pētera stāsts”. Tās kodolu veido interaktīva darbnīca ar mūsdienu tehnoloģiju elementiem laikmetīgās keramikas izzināšanai un telpisku objektu radīšanas prasmju pilnveidei skolas vecuma bērniem un jauniešiem.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 23
Daugavpils kultūras pilī aprīkota multimediju zāle “Daugavpils kino”

Daugavpils Kultūras pilī aprīkota multimediju zāle “Daugavpils Kino”, kura piedāvās filmas un multfilmas no vadošajām pasaules kino studijām, ka arī nodrošinās dažādus pasākumus - konferences, izglītojošas programmas, privātus seansus un citas aktivitātes. Pašvaldība plāno izmantot zāli izglītojošo programmu īstenošanai, publisko apspriešanu rīkošanai kā arī apkaimju centra pasākumiem.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 120
Daugavpilī notiks Latvijas neatkarības atjaunošanas svētkiem veltīts koncerts

Sestdien, 4. maijā, plkst. 16.00 Daugavpils Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) notiks svētku koncerts „Dod man spēku”.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 95

Daugavpils kultūra

Viens no nozīmīgākajiem kultūras centriem Latvijā ir Daugavpils pilsēta, kur ikvienam daugavpilietim un pilsētas viesim tiek piedāvāts plašs, daudzveidīgs un kvalitatīvs kultūras pasākumu klāsts ar vietējo, citu pašvaldību un ārvalstu mākslinieku līdzdalību.

Pilsētas kultūras dzīves nodrošināšanā piedalās vairākas pašvaldības iestādes. Pašvaldības funkciju izpildi kultūras jomā koordinē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Vienības nams".

Daugavpilī notiek dažādi kultūras pasākumi: gan starptautiska mēroga festivāli, gan valsts un pilsētas mēroga pasākumi, kuros piedalās pilsētas iedzīvotāji, kultūras un izglītības iestādes, sabiedriskās organizācijas, kultūras biedrības, pašvaldības un valsts organizācijas. Pasākumu norisēs aktīvi iesaistās arī pilsētas mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, kas kopumā ir vairāk nekā 40.