Šobrīd Daugavpilī

Kultūras ziņas

Stāstniecības darbnīca “Vai vārdi var mainīt pasauli?” ar Tīni Vinteri
  1. gada 22. aprīlī plkst. 15.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā sadarbībā ar Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Latvijā, notiks darbnīca jauniešiem “Vai vārdi var mainīt pasauli?”

 

Izmantojot radošos vingrinājumus un tradicionālos stāstus, mēs uzzināsim, kā stāsts var palīdzēt mums palūkoties uz sevi un uz savu  pasauli ar jaunu skatienu.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 51
Daugavpils Kultūras pils paplašina pakalpojumu klāstu

Daugavpils Kultūras pils ir viena no lielākajām koncertzālēm Latgalē, kas daugavpiliešiem un pilsētas viesiem piedāvā plašu augstvērtīgu pasākumu programmu. Attīstot kultūras un atpūtas piedāvājumu pilsētā, Daugavpils Kultūras pils paplašina pakalpojumu klāstu.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 196
Rīgas Latviešu biedrības namā skatāmi Daugavpils mākslinieku darbi

No 12. aprīļa līdz 30. jūnijam Rīgas Latviešu biedrības namā skatāma Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas izstāde “Savienojums”. Tajā apkopotie darbi vēsta par pašlaik aktuālajām vērtībām – vienotību, brīvību un mieru.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 166
Bibliotēkā būs apskatāma Pinokio grāmatu kolekcija

16. aprīlī plkst. 13.00 Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā (Rīgas ielā 22a) tiks atklāta ceļojoša grāmatu izstāde “Pinokio grāmatu kolekcija” 38 valodās.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 111
Daugavpilī notiks mūsdienu dejas projekts “IZJŪTI TO!”

Pirmdien, 29. aprīlī, Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) Starptautiskās dejas dienai veltītā mākslas projekta “IZJŪTI TO!” ietvaros no plkst. 11.30 notiks mūsdienu deju stilu meistarklases, bet plkst. 18.00 – koncerts.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 118

Daugavpils kultūra

Viens no nozīmīgākajiem kultūras centriem Latvijā ir Daugavpils pilsēta, kur ikvienam daugavpilietim un pilsētas viesim tiek piedāvāts plašs, daudzveidīgs un kvalitatīvs kultūras pasākumu klāsts ar vietējo, citu pašvaldību un ārvalstu mākslinieku līdzdalību.

Pilsētas kultūras dzīves nodrošināšanā piedalās vairākas pašvaldības iestādes. Pašvaldības funkciju izpildi kultūras jomā koordinē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Vienības nams".

Daugavpilī notiek dažādi kultūras pasākumi: gan starptautiska mēroga festivāli, gan valsts un pilsētas mēroga pasākumi, kuros piedalās pilsētas iedzīvotāji, kultūras un izglītības iestādes, sabiedriskās organizācijas, kultūras biedrības, pašvaldības un valsts organizācijas. Pasākumu norisēs aktīvi iesaistās arī pilsētas mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, kas kopumā ir vairāk nekā 40.