Šobrīd Daugavpilī

Kultūras ziņas

Daugavpils Ukraiņu kultūras centra folkloras kopai “Mrija” 20 gadi!

Šī gada Slāvu kultūras dienu Daugavpilī ietvaros 24. maijā plkst. 16.00 Vienības nama kafejnīcā (Rīgas ielā 22a) notiks Vienības nama Ukraiņu kultūras centra folkloras kopas “Mrija” (vadītājs Pāvels Gončarovs) 20 gadu jubilejas pasākums.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 169
Daugavpils Kultūras pilī izskanējis Ģimenes dienas koncerts

Pavasarīgā noskaņā 9. maija pēcpusdienā Daugavpils Ķīmijas apkaimes pirmsskolas izglītības iestāde aicināja apkaimes un pilsētas iedzīvotājus un ģimenes uz Ģimenes dienai veltītu koncertu Daugavpils Kultūras pilī.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 107
“Muzeju nakts 2024” Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā

Sestdien, 18. maijā 19.00 – 00.02 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā norisināsies Starptautiskā akcija “Muzeju nakts”.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 1355
Muzeju nakts aktivitātes ''Tautas tradīciju krustojums” Krievu kultūras centrā

Sestdien, 18. maijā Vienības nama Krievu kultūras centrā (Varšavas ielā 14) norisināsies Starptautiskā akcija “Muzeju nakts”. Šogad Muzeju nakts tēma ir “Izzināt un iegūt, pētīt un saprast”, tāpēc Krievu kultūras centrs (KKC) rīko šo pasākumu ar savu apakštēmu “Tautas tradīciju krustojums”.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 57
Krāslavas bērnu mūzikas un mākslas skolas audzēkņi “Atver logu Pasaulei”

No 20.maija līdz 17.jūnijam Daugavpilī, Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centra logos būs skatāma  Krāslavas bērnu mūzikas un mākslas skolas audzēkņu izlaiduma darbu izstāde “Atver logu Pasaulei”.

Lasīt vairāk...

Kultūras ziņas 87

Daugavpils kultūra

Viens no nozīmīgākajiem kultūras centriem Latvijā ir Daugavpils pilsēta, kur ikvienam daugavpilietim un pilsētas viesim tiek piedāvāts plašs, daudzveidīgs un kvalitatīvs kultūras pasākumu klāsts ar vietējo, citu pašvaldību un ārvalstu mākslinieku līdzdalību.

Pilsētas kultūras dzīves nodrošināšanā piedalās vairākas pašvaldības iestādes. Pašvaldības funkciju izpildi kultūras jomā koordinē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Vienības nams".

Daugavpilī notiek dažādi kultūras pasākumi: gan starptautiska mēroga festivāli, gan valsts un pilsētas mēroga pasākumi, kuros piedalās pilsētas iedzīvotāji, kultūras un izglītības iestādes, sabiedriskās organizācijas, kultūras biedrības, pašvaldības un valsts organizācijas. Pasākumu norisēs aktīvi iesaistās arī pilsētas mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi, kas kopumā ir vairāk nekā 40.